Monday

213 rue Saint-Honoré - 75001 Paris - France


Una reflexió sensata del Nadal hauria de portar irremissiblement a eliminar-lo. Els americans ja van una mica en aquesta línia, tot i que no se'l carreguen de socarrel en mantenen l'esperit consumista eliminant-ne el cristianisme de la nomenclatura. Ja no parlen de Christmas sinó de Holidays, o Winter Holidays. Allà reneguen de la connotació cristiana -tot i que el celebren jueus, xinesos, cienciòlegs o ateus compromesos- i se'n queden la bogeria consumista. Aquí reneguem de gastar tant però cada any ens hi deixem més quartos.

Malgrat tot, eliminar-lo i reconèixer que tot plegat és un invent comercial ens suposaria deixar de buscar i rebre regals, deixar d'al·lucinar amb les decoracions nadalenques, deixar de tastar neules i torrons, escudella i canelons, prescindir de l'aturada nadalenca per deixar-ho en cap d'any, any nou i gràcies per la propina. Prescindir d'uns dies en que, si bé són falsaris i consumistes, suposen l'únic moment de reflexió de l'any, l'únic cop que et trobes amb parents llunyans, l'únic dia en que te'n recordes dels altres, dels oblidats. I ja sigui perquè a casa no saps què fotre o perquè les llumetes nadalenques que et posen tou, et veus trucant a antics amics d'institut o enviant felicitacions conciliadores a exnòvies ignorades.




Vale, ens carreguem el Nadal.

I llavors... què?







PS: Ni Winamp radios ni històries... Obres la web de Colette i t'oblides dels 12 € d'Apollo o qualsevol altre Olimp poppie.