Saturday

Menú del dia





______________


Globalització vol dir que ja no hi ha pensament propi, perquè el poc que aconsegueixes apilar al llarg del dia l'ordenes, el conjugues i el penges al bloc, a punt pel consum forani, perquè hordes de genèrics s'hi llencin a sobre, com porcs. La diferenciació pròpia continua essent el consol: saber-te diferent ajuda a continuar alenant.

Amb això volia acabar dient que resulta curiós que, ara que l'alta cultura és a l'abast de tothom, acabi tenint menys seguidors que mai. I qui diu alta cultura diu criteri, i qui diu criteri diu gust o lèxic o idees o un nord a la vida o, en definitiva, una certa dignitat per continuar jugant la partida sense que se't notin els farols.


Avui dia per viatge introspectiu entenem preguntar-se quina corbata encaixa millor amb la camisa. O en la versió femenina, amb el plus d'extres que l'aventura comporta.


______________



Amb tot, sospito sistemàticament de les joves introspectives. Boges presumptuoses fardant de pis.
Buit.


______________



Hi ha una línia, molt subtil, quasi invisible, que separa l'homenatge del plagi.

És la mateixa línia que separa als genis dels bojos, les muses dels accessoris, la cordialitat del respecte, la màgia de l'il·lusionisme, el somriure de la carota.

És la mateixa línia que separa l'admiració de la pena.