Tuesday

Nadal a l'octubre


Ho Ho Ho!

El MACBA acollirà una mostra amb obres d'artistes com Pollock i Picasso creades després de la Segona Guerra Mundial

'Sota la bomba. El jazz de la guerra d'imatges transatlàntica. 1946-1956' és el títol de l'exposició que el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) mostrarà el pròxim mes d'octubre en la nova temporada 2007-2008. En ella, s'hi inclouran obres de pintors de l'avantguarda clàssica com Pablo Picasso, Wassily Kandinsky o Henri Matisse, que van destacar pel seu art de postguerra juntament amb d'altres noms com Jackson Pollock, Gorky o Wols que conformaran el nucli central. L'exposició ha comptat amb la col·laboració de museus com el MOMA, la Tate Modern o el Metropolitan i és una coproducció del Museu Nacional de Arte Reina Sofía de Madrid, encara que només es podrà veure a Barcelona.

'És una exposició irrepetible i de les més ambicioses que ha fet el MACBA'. Amb aquestes paraules el seu director, Manuel J. Borja-Villel, es referia a aquesta exposició, que tot i ser concebuda de forma històrica no serà 'revisionista'.

En ella, s'analitza i es contrasta l'art produït a França i als Estats Units durant aquest període, moment en què Nova York va substituir París com a centre neuràlgic de l'art modern. També s'il·lustra la participació de l'estat espanyol en aquest 'debat transoceànic d'imatges', a partir de tres esdeveniments culturals: la primera Biennal Hispanoamericana de 1951, el curs/exposició de l'Art Abstracte de Santander el 1953 i la Biennal de Venècia el 1958.

Segons ha explicat el director, estudiar la història de l'art que es va produir després de la Segona Guerra Mundial és tot un repte perquè configura 'un espai gris' que fins ara no s'havia tractat en el seu conjunt, malgrat les exposicions individuals d'alguns dels seus artistes. D'altra banda, la mostra planteja algunes de les raons per les quals determinades obres van tenir un gran èxit i en canvi d'altres ni tant sols van ser vistes ni discutides. 'Hem volgut treure les obres momificades, que han estat totalment absorbides pel mercat i tornar-les a la vida i a la discussió', ha dit. Entre les peces que s'hi podran veure, hi haurà set obres de Jackson Pollock. La mostra s'inaugurarà el 4 d'octubre i es podrà visitar fins al 7 de gener del 2008.
-----



La llàstima és que seran quadres horrendos, De Kooning multicolors/Picasso wannabe, inspirats en el conflicte enlloc d'inspirar-se en la beguda. Com el Rothko multiform de la Peggy.

Sort que després van rectificar.

Visca la Cedar's Tavern!